Потужний спалах на Сонці: Землю накриє сильна магнітна буря

news

Магнітна буря очікується сьогодні та завтра, а саме 19 та 20 вересня. 

На Сонці стався сильний спалах, через що на Землі вже завтра, 19 вересня, очікується магнітна буря. Про це повідомляє The Watchers.

За даними видання, виверження сонячної нитки почалося о 04:34 UTC (07:34 за Києвом) 16 вересня 2023 року. Ця подія призвела до гало-коронального викиду маси, який вперше спостерігався на західному лімбі о 09:12 UTC (12:12 за Києвом).

Як повідомляється, очікується, що виверження від спалаху досягне Землі рано вранці 19 вересня. Вплив на нашу планету продовжиться і 20 вересня. 

Читайте також: На Волині побутовий конфлікт закінчився бідою: співмешканець вдарив жінку ножем у спину

За прогнозами, геомагнітне поле, ймовірно, буде перебувати на спокійному або нестабільному рівні протягом 18 вересня. 19 вересня очікується підвищення до G1 (мала магнітна буря), потім до G2 (помірна геомагнітна буря). Не виключено, що магнітна буря досягне рівня G3 (сильна).

В ці дні будьте особливо уважні до свого самопочуття. 

Читайте також: Виведуть на чисту воду: у Хмельницькому перевірятимуть чиновників на поліграфі

Автор статті: Малашкевич Анна

0 Комментариев