11 вересня – Усікновення глави Іоанна Предтечі: сильні молитви Іоанну Хрестителю

news

11 вересня православні християни відзначають особливу дату в церковному календарі – Усікновення глави Іоанна Предтечі. У народі свято відоме також як Головосік.

Святий Іоанн прийняв мученицьку смерть від меча царя Ірода. Його голову як нагороду попросила собі падчерка імператора-дванадцятирічна Соломія, яка підкорила правителя своїм танцем.

Святий був першим, хто передбачив явлення Ісуса Христа і хрестив Господа у водах річки Йордан.

Церковний календар на вересень 2022

Народні прикмети на свято Усікновення голови Іоанна Предтечі

  • Якщо журавлі на південь полетіли, то зима ранньою буде.
  • Гуся побачити в небі – до дощу, лебедя – до снігу.
  • Грім гримить – осінь буде теплою.
  • Журавлі полетіли – скоро похолодає.
  • Шпаки на південь не летять – настало «бабине літо».
  • Багато граків – сонячна погода триватиме ще довгий час.

У цей день віруючі в пам’ять про аскетичний спосіб життя святого відвідують богослужіння, тримають  суворий піст, відвідують богослужіння та моляться святому і моляться за здоров’я, зцілення від недуг, гарний урожай, заспокоєння душі, прощення гріхів і щастя дітей.

Церковний календар 2022

Молитва до святого Івана Предтечі

Святий Іване, предтече і хрестителю Господній! Про тебе говорить святий євангелист, що ти чоловік, посланий від Бога, щоб дати свідоцтво про світло, і щоб усі увірували в те правдиве світло, що прийшло на цей світ просвітити кожну людину. Після тебе мало воно прийти, але воно було перше, ніж ти, бо воно було від віків. Про тебе, всехвальний пророче, свідчить сам Господь, коли каже, що ти більший від усіх інших. Пророки провіщали Христа словами, а ти вказав на нього рукою і говорив: “Це Агнець Божий, що бере на себе гріхи світу”. Ти проповідник покаяння, ти хрестив розкаяних у Йордані, ти вдостоївся власною рукою діткнутися верху голови царя Бога. Ти перший мученик, ти посників і пустинників наставник, ти вчитель чистоти, ти близький друг Христа. Тебе прошу, до тебе припадаю: Не відмов мені твого заступництва, щоб душа моя відновилася покаянням, немов другим хрещенням, бо ти був проповідником покаяння і хрестителем. Випроси мені ласку, щоб я міг (могла) одержати прощення гріхів і міг (могла) увійти колись туди, куди ніщо скверне не може ввійти, у небесне царство. Амінь.

Молитва Іоанну Хрестителю про заспокоєння душі

Хрестителю Христовий, чесний Предтечі, крайній пророче, перший мученику, постників і пустельників наставнику, чистоти вчителю і ближній друже Христовий! Тебе молю, і тобі вдаючись не відкинь мене від твого заступництва, не покинь мене занепалого багатьма гріхи; обнови душу мою покаянням, яко другим хрещенням; очисти мене, гріхи оскверненнаго, і понуди внити, іможе нічтоже входить, в Царство Небесне. Амінь.

Молитва Іоанну Предтечі про дітей

Святий Іоанн Хреститель, відверни біду і гірку безнадійну нужду. Дітей Своїх Я не картаю, виправитися я їм велю. Хочу, щоб жили дружно, в мирі, створивши затишок у своїй квартирі. Знайшли роботу, щастя, радість, і зустріли гідно старість. Коли хворіють, одужували, святою водицею утолялись. Не зраджували, не блудили, в сім’ї весь час проводили. О, Іван, нехай не здаються, коли проблеми залишаються. Дозволь їм злидні відкинути і зі світу негайно не згинути. Нехай покаються перед Богом і не ридають над порогом. В ім’я Отця, і Сина, і святого духа. Амінь.

Молитва Іоанну Предтечі від головного болю

Хрестителю Господній, проповідник покаяння, не відвернися від мене, кається, але разом з Силами небесними молися до Господа і Владиці про мене негідного, сумного, немічного, і впавшого у багато гріхів, змученого неспокійними думками розуму мого: я – вмістилище справ злих, немає кінця моїм гріховним звичкам, розум мій прикутий до речей земних, сам я часом не знаю, що творю. До кого прийду за допомогою я, щоб врятуватися душі моїй? Тільки до тебе, Святий Іван, чиє ім’я означає “благодать”, адже я знаю, що для Господа ти після Богородиці вище всіх народжених людей, адже тобі дано було Богом торкнутися зверху Царя Христа, який взяв на Себе гріхи світу, жертовного ягняти Божого. Молися ж до нього про грішну душі мою, щоб хоча б з цього моменту, в не в дитинстві, але в дорослому віці я свідомо взяв на себе тягар чесноти і отримав нагороду за своє виправлення і кілька справ благих. О, Хрестителю Христовий, Предтеча, якого вшановуємо, останній з пророків, перший по благодаті з мучеників, наставник постніков і пустинників, вчитель чистоти і найближчий друг Христів, тобі молюся до тебе приходжу: не відкинь мене, не залиш без твого заступництва, але допоможи мені встати з грязі багатьох моїх гріхів; обнови мою душу покаянням, немов другим хрещенням, бо ти перший проповідував і Сповідь, і Хрещення: омивав водами Йордану гріхи предків і наших прабатьків, покаянням ж очищав кожної справи грішні; очисти ж і мої гріхи, і подай мені увійти туди, куди ніхто кепський не може увійти: в Царство Небесне. Амінь.

Молитва про позбавлення від гріхів, позщків і слабкостей:

Великий пророче, Хрестителю! До Тебе звертаюся я в благанні, і прошу про допомогу. Зціли дyшу мою гpішну, визволи від поpoків і стpaхів. Подаруй здоров’я і благополуччя сім’ї моєї і друзям. Не дозволяй хворобам заволодіти тілoм моїм. Молю, зціли мене від недуг, віджени стpaшні хвоpoби подалі від плoті моєї. Так служити я буду далі Господу нашому Христу, прославляти ім’я Твоє найсвятіше ніколи не перестану. Хай буде воля Господа на все. На віки вічні. Амінь.

Молитва від сильних гoлoвних бoлів та інших недуг:

Преподобний Іоаннe, праведникy Господа! Я несу молитву до Тебе і прошу звільнити від гріхів дyшу мою, від усіх помислів злих і вчинків гріховних. Бо я раб Господа і понесу покарання за всі гріхи свої і діяння нечисті. Вислухай, язик мій оберігай, від бoлю подаруй зцілення, захисти від хвopоб. Попроси за мене у Царя Небесного, і прости мене за все. Очисти мою дyшy, зміцни віру і віджени демoнiв, щоб дyша моя спокій отримала. Щоб я прославив ім’я Твоє, великий Хрестителю! В ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь

Автор статті: Ірина Велігурська

0 Комментариев