1000 грн за дві дози: українці отримають “винагороду” за щеплення

news

Починаючи з 19 грудня, кожен українець, який два щеплення від коронавірусу, зможе отримати тисячу гривень. Такі виплати надаватимуться через застосунок “Дія”.

Таким чинок уряд країни намагається підтримати бізнесу й громадян, які постраждали від карантину.

Аби дихати легше було бізнесу і громадянам, держава як залишає наявні програми підтримки, так і розробляє низку інструментів. Один з них запрацює найближчим часом. Це підтримка тих сфер, які постраждали від карантину більше за інших, а саме креативний, спортивний та транспортний сектор,

– заявив президент України Володимир Зеленський.

Водночас одна з програм підтримки, як відзначив президент, це фінансова винагорода усім, хто пройшов повний курс вакцинування.

Гроші можна буде витратити на:

  • абонемент в спортивний зал або фітнес-центр;
  • квиток в кінотеатр або театр;
  • похід в музей;
  • квиток на залізничне чи авіаперевезення.

За словами Зеленського, на програму планують виділити по 3 млрд гривень до кінця року й на початок 2022 року відповідно.

Чи отримають виплати ті категорії населення, хто немає “Дії”?

Для українців, які з тих чи інших причин не мають застосунку “Дія”, влада планує розробити альтернативні шляхи отримання виплати.

Ми розуміємо, що смартфони й “Дія”, поки що, на жаль, є не у кожного. Тож ця програма діятиме не один місяць й держава забезпечить альтернативну можливість отримати тисячу гривень всім вакцинованим громадянам України,

– відзначив президент.

Автор статті: Ірина Велігурська

0 Комментариев