22 жовтня – яке сьогодні свято? Чим особливий день? Кого вітати з Днем ангела?

news

22 жовтня у світі відзначають Міжнародний день людей що заїкаються, Міжнародний день захисту чоловічої нервової системи від насильницьких дій з боку жінки, День горіхів в США, День вомбата в Австралії, День клавіші CAPS LOCK, Свято “Білих журавлів”, День народження ксерокопії, День Карнавалу Чудес, День САНТРІ в Індонезії, Фестиваль епох (Дзидай-мацурі) в Японії, День народження ксерокопії, день психофізики, День коліна в США, День австрійського ігристого вина в Австрії, День кольору в США, День вомбата в Австралії, День САНТРІ в Індонезії, День Пеніаміна в Ніуе.

Святкові та вихідні дні у жовтні 2021: українці відпочиватимуть аж 11 днів

 22 жовтня православна церква відзначає пам’ять одного з дванадцяти апостолів – Якова Алфеєва. А в народі цей день називають Яків Дровопілец, Яків Студений.

Братом його був євангеліст Матвій. Апостол Яків проповідував християнство в містах і країнах, багатьох звернув до Господа. Був розп’ятий на Хресті в єгипетському місті.

Церковний календар: жовтень 2021

22 жовтня – день пам’яті преподобного Андроніка і дружини його Афанасії

Андронік був ремісником і разом з Афанасією жив у V столітті в Антіохії. Всі свої заощадження вони розділили на три частини, дві з яких віддали бідним і пожертвували церкві, одну залишили собі. У подружжя було двоє дітей, після народження дочки вони вирішили присвятити своє життя Богу і жити один з одним, як брат з сестрою.

Бог побачив, як сильно Андронік і Афанасія хочуть служити йому, позбавив їх дітей. Святі довго плакали про втрату, але потім змирилися з волею Господа. Подружжя почало поневірятися, поки не дійшло до Олександрії. Там Андронік вступив в один зі скитів, а Афанасія прийняла чернечий постриг.

Через 12 років чернечого життя Андронік відправився в Єрусалим. На шляху зустрів він ченця Афанасія, з яким в мовчанні обійшов всі святі місця. Оселилися в келії, де подвизалися на 12 років. Афанасій помер раніше Андроніка і залишив лист, де було сказано, що чернець Афанасій – це дружина Андроніка Афанасія.

Вихідні та святкові дні в листопаді: скільки українці відпочиватимуть цього місяця?

Сьогодні свято – день пам’яті преподобного Авраама

Преподобний Авраам вважається праотцем єврейського народу, разом зі своїм племінником Лотом жив за 2000 років до народження Христа.

Образ Авраама – зразок благочестя і праведного життя. Святий мужньо зберігав свою віру і проповідував християнство серед оточуючих його язичників. Після зведення Вавилонської вежі змішалися багато мов, люди стали поклонятися ідолам, але Авраам був непорушний у своїй вірі. Господь велів Аврааму оселитися на іншу землю, щоб зробити народ від самого Спасителя.

Праведний Авраам разом зі своєю дружиною Сарою оселився поблизу Хеврона, де господь вступив з ним у завіт і сказав, що видимим його знаком буде обрізання. Пізніше у Авраама народився син Ісаак, якого святий повинен був принести в жертву Христу. Жертвопринесення не відбулося, але Бог нагородив Авраама за його любов і відданість.

Календар стрижки волосся: жовтень 2021.

Що не можна робитимуть 22 жовтня

22 жовтня не можна було займатися ремонтом, лагодити одяг або взуття, щоб не завдати собі травми.

У цей день не можна лаятися і лихословити, щоб не привернути невдачі, хвороби і проблеми в особистих відносинах.

Не можна 22 жовтня багато думати про минуле. Якщо шкодувати про нездійснених моментах, тоді можуть статися неприємності.

Не варто відмовлятися, якщо вас чекають на святі, не варто ображати господаря і відмовлятися від їжі.

Магнітні бурі в жовтні 2021: метеозалежним на замітку

Що треба робитимуть 22 жовтня

З Якова Студеного раніше починали заготовляти дрова на зиму. Також з 22 жовтня на млинах, домашніх крупорушка і круподерках приймалися обдирати ячмінь, овес і просо, мололи на крупу пшеницю.

Ще дату 22 жовтня в старовину називали Днем першої каші, яку готували з крупою, обробленої з зерна.

Місячний посівний календар садівника-городника: жовтень 2021

Народні прикмети 22 жовтня

Придивіться 22 жовтня до прикмет, щоб зробити прогноз на майбутнє.

  • Текло і замерзло, з дахів бурульки звисають – осінь простягнеться довго.
  • Сніг падає на талу землю – людям важко жити буде (урожай буде в наступному році поганим), а на мерзлу – легше.
  • Поки голки з модрини НЕ обсиплються – снігу не буде, а якщо він і випаде, то все одно розтане.
  • Після осінньої ожеледиці чекай дощу.
  • Якщо на цибулинах багато одягу – бути зимі холодною.
  • Поки лист з вишневих дерев не опал, скільки б снігу не випало – зима не настане, відлига її зжене.

Не забудьте привітати винуватців свята з Днем ангела!  

Імениники у жовтні: хто та коли відзначає День ангела цього осіннього місяця?

0 Комментариев