5 липня – кого сьогодні вітати з Днем ангела та чим особливий цей день?

news

5 липня 2021 року в Україні – День працівників морського та річкового флоту та День звільнення міст Слов’янська і Краматорська від проросійських терористів.

У Канаді – День попередження травматизму, в Індії – День посту і духовних практик «Йогини Екадаші», у Вірменії – День Конституції, у Замбії – День героїв, в Кабо-Верде – День незалежності, у Південному Судані – День матері, у Чехії – День Кирила і Мефодія, в США – День штату Гаваї, День яблучного турновера, День крекерів «Грехем», в Сент-Вінсент і Гренаді – Карнавальний понеділок, у Гайані – День Карибського співтовариства, на Кайманових островах – День Конституції, в Алжирі, Венесуелі – День незалежності, у Туркменістані – День працівників судових органів, у Словаччині – День словаків, що проживають за кордоном.

Святкові та вихідні дні у липні 2021: скільки будемо відпочивати та які знаменні дати відзначатимемо цього місяця

Православна церква 5 липня вшановує пам’ять мучеників Галактіона, його дружини Іліанії, їхнього сина Сатурніна, а також єпископа Самосатського Євсевія. Інші назви свята – «Улянин день», «Уляна и Галактіон».

Святий Євсевій Самосатський був єпископом у Самосатах. У час переслідування правовірних імператором Валентом, який був аріянином, він вирушив у Сирію, Фенікію й Палестину, щоб скріпити вірних у святій вірі. З 374 року перебував у вигнанні в Тракії і лише 378 року повернувся на свій єпископський престол.

Церковний календар: липень 2021

Близько 380 року він прибув у аріанське місто Доліхіни, щоб поставити в ньому православного Єпископа Марина. Проте в самому місті жінка-аріанка скинула з даху черепицю, яка й пробила Святителю голову. Вмираючи, він за прикладом Спасителя, пробачив їй провину та просив присутніх не робити їй зла.

Весільний календар: сприятливі та несприятливі дати для одруження у липні 2021 року

Народні прикмети на 5 липня:

Вдень йде дощ – чекай доброго врожаю.
Занадто спекотна погода – в грудні чекайте сильних морозів.
Комарі літають роєм – на гарну погоду.

Календар стрижок волосся: липень 2021

Що не рекомендується робити 5 липня:

Ходити по магазинах – велика ймовірність імпульсивних покупок.
Обговорювати інших людей – такі розмови можуть погано обернутися.
Давати волю негативним емоціям, особливо злості – конфлікт може затягнутися.

Не варто починати важливі справи до вечора – вони не увінчаються успіхом.

Будьте обережні на дорогах.

Магнітні бурі в липні 2021 – коли чекати “удару по голові”?


Іменини сьогодні святкують Кароліна, Філомена, Антон, Василь, Геннадій, Зіна, Галактіон, Уляна. Не забудьте привітати винуватців свята з Днем ангела!

Імениники в липні: хто та коли відзначає День ангела наступного місяця?

Місячний посівний календар для городника: липень 2021

Автор статті: Ірина Велігурська

0 Комментариев