11 травня – кого сьогодні вітати з Днем ангела та чим особливий цей день?

news

11 травня 2021 року в світі відзначаються Свято шлунка або День «Їж усе, що хочеш», День прасованих шнурків, День очікування Мері Поппінс, Всесвітній день обізнаності про егоїзм.

У США – День штату Міннесота, День «Сутінкової зони», День прав людини у В’єтнамі, День пінного ролика для масажу, День кексу «Хостесс», в Індії – День технологій, в Ісландії – Останній день рибальського сезону, в Лаосі – День Конституції, в Іспанії – Свято святого Анастасіо в Леріді, у Канаді – День деніму, День Нісгіа, в Індонезії – День військової поліції.

Церковний календар: травень 2021

За старих часів 11 травня ходили збирати березовий сік, який вважався саме зараз цілющим. Таким соком поїли хворих людей, розраховуючи на їх швидке одужання. Також дуже часто 11 травня готували зілля з листя подорожника, мати-й-мачухи, кропиви. Займалися цим найчастіше знахарі, які запасалися ліками на найближчі місяці, а потім використовували їх для лікування хворих.

У давнину слов’яни вірили в те, що день 11 травня наділений по-справжньому магічною силою. Люди намагалися в цей день збирати березовий сік, який вважався саме зараз цілющим. Таким соком 11 травня і не тільки поїли хворих людей, розраховуючи на їх швидке одужання. Також дуже часто 11 травня готували зілля з листя подорожника, мати-й-мачухи, кропиви. Займалися цим найчастіше знахарі, які запасалися зіллями на найближчі місяці, а потім використовували їх для лікування хворих.

Календар стрижки волосся: травень 2021

У давнину свято 11 травня називали по-різному: Максимів день, Максим і Ясон, Максим-березосік. Предки вважали, що в перший день другої травневої декади теплий вітер приносить здоров’я. Тому, його збирали в ладанки. Згодом їх носили на шиї точно так само, як і хрест.

Хворих у цей день купали в дощовій воді. Робилося це тільки в ясну і сонячну погоду, що віщувало повне одужання і довголіття. У негоду ніяких обрядів не проводили – лікування вважалося неефективним.

Щодо березового соку, то вважали, що це відмінний засіб для лікування набряків, артриту, цинги, анемії, подагри, фурункульозу. Говорили про те, що найбільш цілющий сік можна отримати 11 травня у верхніх гілках берези, і саме цей напій буде особливо ефективним в лікуванні захворювань.

Народні прикмети на 11 травня:

  • Чистий схід сонця, а на небі ні хмарини – літо буде сонячним
  • У ніч на 11 травня ніч тепла і зоряна – можна розраховувати на багатий урожай
  • Південний вітер дме – буде багато гроз влітку, але зате можна буде зібрати багатий урожай
  • Якщо погода 11 травня стоїть тепла, а на небі видно зірки, то багатий врожай буде
  • Наспівали жайворонки – кажуть, що пора братися за плуг
  • Береза розпустилася – прикмета до того, що пора сіяти овес
  • Дуб розпустився – настав час для посадки гороху
  • 11 травня з’явилися крилаті мурахи – можна починати садити овес

Магнітні бурі у травні 2021: календар небезпечних дат для метеозалежних

11 травня День ангела відзначають: Дада, Максим і Кинтиліян. Не забудьте привітати винуватців свята з Днем ангела

Календар іменин: кого вітати з днем ангела у травні 2021

Автор статті: Ірина Велігурська

0 Комментариев