В Луцьку сьогодні почнуть курсувати екологічні автобуси

news

Два екологічні автобуси MAN А21 Lion’s City вже завтра курсуватимуть Луцьком. Працюватимуть на одному із маршрутів, який обслуговує ТОВ ВТП «Санрайз» ЛТД. Саме це підприємство придбало їх задля перевезення пасажирів в нашому місті.

 
 
 

Автобуси відповідають стандарту Євро-5, оснащені газовими двигунами, з низькою підлогою для зручного користування та пасажиромісткістю 80 місць, в тому числі 42 для сидіння.

 
 

Оглянув автобуси Луцький міський голова Ігор Поліщук. Він відзначив їх просторий та зручний салон, а також адаптивність для людей з інвалідністю. Є пандус та спеціально облаштовані місця з пасками безпеки.

 
 
 
 

“Виглядають вони досить пристойно та економні, що вигідно перевізнику, – зазначив міський голова. Ми вже давно проводимо роботу із перевізниками з метою оновлення рухомого складу. Ці “Богдани”, які сьогодні є, перебувають на межі свого функціонування і, безумовно, що автопарк потребує оновлення. І от сьогодні бачимо перші плоди: два автобуси, які будуть ставати на рейс вже завтра. До кінця року очікується ще три таких автобуси. Всього перевізник планує закупити двадцять автобусів та реалізувати цей проєкт повністю за перший квартал наступного року. Орієнтовно в березні у нас в місті буде їздити двадцять нормальних, комфортних автобусів, які замінять велику частину “Богданів”. Один такий автобус пасажиромісткістю заміняє два “Богдани”. Це позитивно відобразиться на кількості транспорту в місті, бо бачимо, що сьогодні рух ускладнений, важко проїхати”.

Ігор Поліщук також зазначив, що сьогодні, у зв’язку з карантинними обмежуваннями, ці автобуси, як ніколи раніше, вкрай актуальні для міста.

 

“Люди зранку не можуть вчасно доїхати на роботу, а ввечері не можуть вчасно забрати дітей зі шкіл чи садочків, тому додатковий транспорт сьогодні на вагу золота. Ми провели переговори зі ще одним перевізником, який також купив дві одиниці техніки. Додатково також запустимо на маршрути й п’ять тролейбусів, коли водії Луцького підприємства електротранспорту вийдуть з лікарняних”, – повідомив він.

 

Автор статті: Ірина Велігурська

0 Комментариев