В Україні ліквідують великий банк

news

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ «Банк Велес». Про це пише «Деньги в Украине».

Як пояснили в прес-службі НБУ, рішення прийнято у зв’язку із здійсненням фінустановою ризикової діяльності та систематичними порушеннями законодавства у сфері фінансового моніторингу.

«У вересні НБУ запобіг спробі вивести за кордон близько $ 460 млн за документами, що мають ознаки фіктивності, це стало підставою для проведення інспекційної перевірки банку з питань фінансового моніторингу», – зазначає регулятор.

Під час перевірки були виявлені факти здійснення банком ризикованої діяльності і цілий ряд операцій, характер яких дає НБУ підстави вважати, що вони були спрямовані на уникнення вимог та обмежень, передбачених банківським, валютним законодавством, законодавством з питань фінансового моніторингу; участь банку у проведенні фінансових операцій, метою яких був виведення капіталів.

«Близько 90 % всіх операцій, здійснюваних банком, були саме такими. За неповний рік їх обсяг перевищив $ 100 млн. Крім того, значний обсяг операцій проведено з використанням підроблених документів »,. – відзначили в НБУ.

Ліквідація «Банку Велес» не матиме впливу на стабільність фінансового ринку, незважаючи на невеликий обсяг активів (314200000 грн на кінець третього кварталу 2015 року) і незначна кількість клієнтів-фізосіб (близько 150 чоловік), запевнили в НБУ.

Автор статті: Мар'яна Метельська

0 Комментариев